Folk Souvenir

by Joana Gomila Folk Souvenir

/
 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  El disc de Joana Gomila Folk Souvenir ve en tres versions diferents, cada una amb un collage diferent realitzat per l'artista Maria Bartrons.

  Includes unlimited streaming of Folk Souvenir via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 2 days

    €13 EUR or more 

   

 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Full Digital Discography

  Get all 25 Bubota Discos releases available on Bandcamp and save 70%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Fràgil, Quart creixent, Paradís, Salsa agredolça, Vellut i purpurina, Vida grisa, Disc estrella, Fill, and 17 more. , and , .

  Purchasable with gift card

    €26.70 EUR or more (70% OFF)

   

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

about

“Els ocells cantaran damunt un arbre, perquè sí, perquè la sang els ho demana. Ni pensen que ningú pugui escoltar-los. Si us hi acostau i se n’adonen, de seguida callen i fugen.” Rafel Ginard

De vegades passa: des de racons allunyats, amb trajectes dispersos, persones diferents arriben a una idèntica conclusió, es dirigeixen a un mateix punt sense saber res dels altres. Amb “Folk Souvenir” és un poc això. Sembla com si hagués estat un disc esperant per ser, fill del zeitgeist i de Joana Gomila, una cantant nascuda per capgirar els cànons i reviure’ns l’interès per les essències musicals de la nostra illa.
A “Folk Souvenir”, Gomila s’ajunta amb Arnau Obiols, Santi Careta, Àlex Reviriego i Laia Vallès, cinc ànimes germanes cadascuna amb la seva trajectòria, per reformular el cançoner popular mallorquí amb una actitud fresca i el gambaner parat, disposta a jugar amb el que sigui que es trobi, cercant en l’ànima d’aquestes melodies una font d’inspiració per fer volar la creativitat col·lectiva de la banda.
Gravat en directe i produït per Jaume Manresa (Antònia Font), “Folk Souvenir” parteix de tonades populars per teixir sonoritats salvatges i delicades que s’entremesclen amb samplers de pagesos, nins, padrines, gravacions d’Alan Lomax i inèdits de na Joana, sempre entre un amor honest per la matèria prima i un esperit decidit a experimentar, convertint aquest disc en un dels treballs més atrevits, brillants i a la vegada respectuosos que s’hagin fet mai a partir de la música tradicional mallorquina.
Perquè a “Folk Souvenir” hi sona el paisatge. Hi sona la ciutat. Hi sonen tonades de treball, romanços, jotes, cançons i jocs. Hi sonen les reflexions de Rafel Ginard. Hi sona la memòria. Hi sonam tots, per ventura sense sentir-nos. “Folk Souvenir” és el poble i és el record. És el cant i és el rés. És el folk i és el free jazz.
És la necessitat de cercar-nos.
I per ventura no trobar-nos.
--
Premsa/Press - promo@bubotadiscos.com
Contractació/booking -> Joan Cabot @ Bubota Discos -> joan@bubota.org

credits

released October 3, 2016

Veu: Joana Gomila
Guitarra: Santi Careta
Contrabaix: Àlex Reviriego
Teclats: Laia Vallès
Bateria: Arnau Obiols

"Folk Souvenir" va ser gravat en directe els dies 21, 22 i 23 de gener del 2015 a Medusa Estudio.

Producció: Jaume Manresa
Mescla: Marco Morgione
Màster: Toni Pastor
Imatge: Maria Bartrons
Disseny: Joan Garau
 
Idea original: Joana Gomila

Samplers: Tramudança: (7) Tomeu Brunet, de Can Falera
Arxiu d’Alan Lomax: (8) Sebastià Ordinas i (9) Catalina Mateu
Inèdits de Joana Gomila: (1) Joana Llabrés i (4) ambient al Raval de Barcelona. Text recitat: (9) extret d'El cançoner popular de Mallorca, de Rafel Ginard

license

all rights reserved

tags

about

Bubota Discos PM, Spain

Música local en llengua indígena.

contact / help

Contact Bubota Discos

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account