We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Folk Souvenir

by Joana Gomila Folk Souvenir

/
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

about

“Els ocells cantaran damunt un arbre, perquè sí, perquè la sang els ho demana. Ni pensen que ningú pugui escoltar-los. Si us hi acostau i se n’adonen, de seguida callen i fugen.” Rafel Ginard

De vegades passa: des de racons allunyats, amb trajectes dispersos, persones diferents arriben a una idèntica conclusió, es dirigeixen a un mateix punt sense saber res dels altres. Amb “Folk Souvenir” és un poc això. Sembla com si hagués estat un disc esperant per ser, fill del zeitgeist i de Joana Gomila, una cantant nascuda per capgirar els cànons i reviure’ns l’interès per les essències musicals de la nostra illa.
A “Folk Souvenir”, Gomila s’ajunta amb Arnau Obiols, Santi Careta, Àlex Reviriego i Laia Vallès, cinc ànimes germanes cadascuna amb la seva trajectòria, per reformular el cançoner popular mallorquí amb una actitud fresca i el gambaner parat, disposta a jugar amb el que sigui que es trobi, cercant en l’ànima d’aquestes melodies una font d’inspiració per fer volar la creativitat col·lectiva de la banda.
Gravat en directe i produït per Jaume Manresa (Antònia Font), “Folk Souvenir” parteix de tonades populars per teixir sonoritats salvatges i delicades que s’entremesclen amb samplers de pagesos, nins, padrines, gravacions d’Alan Lomax i inèdits de na Joana, sempre entre un amor honest per la matèria prima i un esperit decidit a experimentar, convertint aquest disc en un dels treballs més atrevits, brillants i a la vegada respectuosos que s’hagin fet mai a partir de la música tradicional mallorquina.
Perquè a “Folk Souvenir” hi sona el paisatge. Hi sona la ciutat. Hi sonen tonades de treball, romanços, jotes, cançons i jocs. Hi sonen les reflexions de Rafel Ginard. Hi sona la memòria. Hi sonam tots, per ventura sense sentir-nos. “Folk Souvenir” és el poble i és el record. És el cant i és el rés. És el folk i és el free jazz.
És la necessitat de cercar-nos.
I per ventura no trobar-nos.
--
Premsa/Press - promo@bubotadiscos.com
Contractació/booking -> Joan Cabot @ Bubota Discos -> joan@bubota.org

credits

released October 3, 2016

Veu: Joana Gomila
Guitarra: Santi Careta
Contrabaix: Àlex Reviriego
Teclats: Laia Vallès
Bateria: Arnau Obiols

"Folk Souvenir" va ser gravat en directe els dies 21, 22 i 23 de gener del 2015 a Medusa Estudio.

Producció: Jaume Manresa
Mescla: Marco Morgione
Màster: Toni Pastor
Imatge: Maria Bartrons
Disseny: Joan Garau
 
Idea original: Joana Gomila

Samplers: Tramudança: (7) Tomeu Brunet, de Can Falera
Arxiu d’Alan Lomax: (8) Sebastià Ordinas i (9) Catalina Mateu
Inèdits de Joana Gomila: (1) Joana Llabrés i (4) ambient al Raval de Barcelona. Text recitat: (9) extret d'El cançoner popular de Mallorca, de Rafel Ginard

license

all rights reserved

tags

about

Bubota Discos PM, Spain

Música local en llengua indígena.

contact / help

Contact Bubota Discos

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account