We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Quart creixent

by Roger Pistola

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Full Digital Discography

  Get all 24 Bubota Discos releases available on Bandcamp and save 70%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Fràgil, Quart creixent, Paradís, Salsa agredolça, Vellut i purpurina, Vida grisa, Disc estrella, Fill, and 16 more. , and , .

  Purchasable with gift card

    €25.20 EUR or more (70% OFF)

   

1.
Vaivé 04:04
2.
3.
Amb tu 03:57
4.
5.
Miracles 04:42
6.
7.
8.
9.
Vívida meva 03:42
10.
Libèl·lula 06:14
11.

about

Sense fer cap gran enrenou, amb discreció i gairebé a traïció, Roger Pistola, s'ha convertit en un dels cantautors més sòlids del panorama de la música cantada en català i sens dubte en un dels més importants de la seva generació a Mallorca, on de cada cop són menys habituals aquesta mena d'espècimens, almanco en els registres que ell transita: un pop exuberant que bascula sempre entre la intimitat i la grandiositat més eloqüent.
A Quart creixent, el seu quart disc en solitari i que arriba un quart de segle després del seu primer concert, Pistola ha exprimit la seva nova situació vital, instal·lat en un petit llogaret rural del Llevant de l'illa, sense gairebé cobertura de mòbil. Ha enregistrat ell sol gairebé tots els instruments que sonen a l'àlbum -excepte algunes col·laboracions puntuals, com en les cordes de "Amb tu" i "Vívida meva" o el solo de "Poderosa Afrodita"- i donat forma a un treball que té molt de teràpia de desintoxicació, de recerca d'allò essencial, tant en la vida com en la seva pròpia manera de fer cançons.
Hi ha aquí un Pistola reconeixible per a qualsevol que hagi seguit la seva trajectòria, fins i tot per aquells que ja varen començar a fixar-se en el seu talent a See, la seminal banda que va formar durant els seus anys a Barcelona. Però també un Roger que ha après a calcular esforços, contenir-se, dosificar-se, i que la major virtut d’una cançó ha estat i sempre serà la melodia, un art en què aquest músic manacorí, nascut el 1989, és des de jove un autèntic mestre. Basta escoltar el tram final de “Miracles” per caure rendit a la seva habilitat per arrossegar-te emocionalment al seu terreny i al seu domini per digerir influències, de la psicodèlia -“Vaivé”- a Radiohead, de l’era daurada del rock català -“Estimar no és suficient”- a intoxicacions més contemporànies.
Després de tres discos que, a poc a poc, han anat cimentant una carrera que sempre ha tengut vocació de cursa de fons, Roger Pasqual (aquest és el seu nom real, encara que és probable que ni els seus familiars més pròxims facin servir el seu cognom per referir-se a ell) estrena nou segell, nova formació i un nou disc, però com el seu títol indica, no estam davant la culminació de res, sinó en un moment més d’un procés d’aprenentatge i creixement, just el punt anterior a una plenitud i la maduresa que tots sabem que seran brillants.
I hi ha passatges d’aquest disc en què Roger Pistola sembla fregar amb la punta dels dits el zenit de la seva pròpia ambició. La lluna plena ens cegarà a tots.

credits

released March 20, 2020

Cançons compostes, produïdes i enregistrades per Roger Pistola Mascaró.
Mesclades i masteritzades per Rafa Rigo.
Assistent de mescla : Roger Pistola.

Enregistrades a casa, a Portocolom (Felanitx) i a S'Olivar (Son Macià).
Mesclades i masteritzades als estudis Urban (Palma).

Enregistrades entre l'abril de 2018 i el novembre de 2019, durant el mateix dia de la composició, generalment.
Mesclades entre el juliol i el novembre de 2019.

Fotografies analògiques de doble exposició : Núria Sánchez.
Disseny : Joan Garau.

Roger Pistola : Veus, guitarres acústiques, guitarres elèctriques, teclats, baix, sitar, percussions, programació de bateries i arranjaments de corda.

Amb la col·laboració de :

Esteve Huguet : solo de guitarra a "Poderosa Afrodita".
Llorenç Barceló : sintetitzadors analògics a "Vaivé".
Neus Tamayo : violoncel a "Amb tu" i "Vívida meva".
Sinéad Cormican : violí a "Amb tu" i "Vívida meva".

license

all rights reserved

tags

about

Bubota Discos PM, Spain

Música local en llengua indígena.

contact / help

Contact Bubota Discos

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account