We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Disc estrella

by Roig!

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Disc estrella via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    €12 EUR or more 

   

 • Full Digital Discography

  Get all 24 Bubota Discos releases available on Bandcamp and save 70%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Fràgil, Quart creixent, Paradís, Salsa agredolça, Vellut i purpurina, Vida grisa, Disc estrella, Fill, and 16 more. , and , .

  Purchasable with gift card

    €25.20 EUR or more (70% OFF)

   

1.
2.
Verd 04:37
3.
4.
Turista 04:16
5.
Groenlàndia 03:02
6.
7.
8.
Eufòria 04:49
9.
Xanadú 03:03
10.
11.
Un món 03:45
12.
13.
Projecte 3 03:07
14.
Ànimes 04:00
15.
16.
Utopia 02:15
17.
Souvenir 03:24
18.
Margalida 03:05

about

Si fessis una enquesta per l'illa sobre quin és el secret més ben guardat de la música mallorquina, et cansaries d’escoltar el nom de Roig! La banda manacorina va debutar el 2013 i des de llavors sempre ha estat fregant el reconeixement que, tots hi coincidim, es mereixen i de fet tenen, dins aquest iglú que és l’illa. I a la vegada, en el fons sentim una satisfacció egoista cada cop que escoltam “Groenlàndia”, “Turista” o “Insulina i Equinàcia” sabent que, per ara, Roig! són nostres i només nostres.

Simó Femenias té una veu increïble, única, penetrant i distintiva; el joc continu de guitarres entre Juanjo Tomàs i Toni Servera és brillant, hereu a parts iguals del rock psicodèlic dels 60 i del pop britànic més actual; la base rítmica, amb Rafel Adrover al baix i Joan Toni Calero a la bateria, és sòlida com el marès; i el teclats de Rafa Capó són pura màgia.

I després hi ha les cançons.

Ni tan sols a can Bubota érem conscients fins a quin punt seria difícil seleccionar els temes de “Disc estrella” i això que la idea era senzilla: ja que els seus anteriors treballs no tenien distribució física i aquests tenien idea de fer un nou disc per a 2020, publicar abans un recopilatori que recollís algunes de les millors cançons de la seva carrera.

Al final han inclòs dos temes nous (“Queda una estona” i “Un món”), que no desentonen en absolut, però és que, escoltant ara el disc d’una tacada és impossible no se’t quedi cara d’imbècil: com ha pogut Roig! fabricar tantes cançons memorables, d’aquelles que t’entren directes al cor; hits rodons, lluminosos i incontestables, sense que el món caigui de cul?

Per sort, hi ha remei per a tot.

I “Disc estrella” és precisament això, el remei: la millor carta de presentació possible, amb 16 cançons extretes dels tres àlbums que han publicat fins ara: “Roig” (2013), “Dhraa” (2015) i “Souvenir” (2017), les que el grup toca en els seus directes. Una mena de revàlida, no tant pel grup com per a tots aquells que l’han vista passar i no l’han ensumada. Perquè aquí a Mallorca ho tenim tots clar i a la pregunta de “quin és el secret musical més ben guardat del pop mallorquí?” qui més qui manco et donarà la mateixa resposta. Roig! Secret, sí, per ara.

credits

released October 18, 2019

Roig! som:
Simó Femenias
Joan Toni Calero
Rafel Adrover
Juanjo Tomás
Rafa Capó
Toni Servera

Totes les cançons estan maquetades i produïdes per Juanjo Tomás als estudis Mandarina. “Verd”, “Turista”, “Eufòria”, “Fort i no et moguis” i “Margalida” varen ser enregistrades als estudis Mandarina.

“Insulina i equinàcia”, “Fruita podrida”, “Xanadú”, “Polítiques semblants”, “Ànimes”, “Utopia”, “Queda una estona” i “Un món” varen ser enregistrades als estudis Favela per Pep Toni Ferrer i en Michael Mesquida.

“Banca privada”, “Groenlàndia”, “Mestre Hereba”, “Projecte 3” i “Souvenir” als estudis Urban d’en Rafa Rigo.

Remasteritzat a Favela 2.0.
Disseny i maquetació: Tomeu Mulet.

Cançons editades per Ground Control.

A la memòria de Pau Martínez Bosch.

license

all rights reserved

tags

about

Bubota Discos PM, Spain

Música local en llengua indígena.

contact / help

Contact Bubota Discos

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account