We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Vida grisa

by Polseguera

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Vida grisa via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 4 days

    €15 EUR or more 

   

 • Full Digital Discography

  Get all 24 Bubota Discos releases available on Bandcamp and save 70%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Fràgil, Quart creixent, Paradís, Salsa agredolça, Vellut i purpurina, Vida grisa, Disc estrella, Fill, and 16 more. , and , .

  Purchasable with gift card

    €25.20 EUR or more (70% OFF)

   

1.
Consol de mediocres De mal benevolent Refugi d’hores mortes De somnis que no tenc Col·lecció de derrotes Males casualitats Un cofre de despulles D’anhels abandonats Que malden per cremar Si mai me n’he guardat De tenir les mans brutes Quan és millor callar Per no tenir més dubtes Dur vida de covard Per una causa justa Invisibilitat I no fer més preguntes.
2.
Vida grisa 03:07
Tens ressec el llagrimal D’enyorança de la pols que ja no aixeques La renúncia resignada a deixar empremta Ja no saps quin ganivet te fa més mal I assumir que fer-se gran És sinònim de tenir una vida grisa La buidor que te va omplint hores del dia Mentre, lenta, la mirada va apagant Ja no esperes cap present De les ombres que pels racons persegueixes Perds el compte de la gent a qui fereixes Una multa per provar de ser valent.
3.
Jo també n’he eixugades De llàgrimes caient I cauen sempre igual També si estam contents Me clavaves les ungles Ja no podies més D’aconseguir avançar amb pes de retrocés I enfilares la costa Igual que un totterreny Se perd per dins la boira Com pesa aquest silenci De no saber què dir S’envia tot el que no estim i el que estim I enfilares la costa Igual que un totterreny Se perd per dins la boira.
4.
Estàtues 04:22
Cada pic que te despertes I me claves les pupil·les És com viure una tragèdia Generant expectatives Les victòries No perduren Les estàtues Són de runa I quan botis del cavall Veuràs com s’ha enfonsat La terra que trepitges.
5.
Per damunt la teva pell No hi passa el meu estiu Ni l’arrogància indiferent De qui no sent un crit.
6.
T’esper amb els braços oberts Jo ja no som qui t’imagines Les bigues que aguanten el temps Se corquen si no les estimes T’esper amb els nusos desfets Jo ja no som qui te pentina Niguls que t’amaguen del cel S’esqueixen quan ja no els mires Som qui te recordarà Amb la pell de blanc de calç viva I el buit que hi ha més enllà T’esper amb els roïssos deserts Jo ja no som qui te destria Hi ha feres que corren en zel Amb fam i amb set de per vida Som qui te recordarà Amb la pell de blanc de calç viva I el mur que hi ha més enllà.
7.
No ballaràs 02:07
Sé que ni ballaràs Ni hi seràs quan m’enterrin Tu, veu dels benpensants Que castiga i dona premis Les dents Cauen de llet Valents D’allà on ve el vent Ja no tremola res Quan només queden runes Massa raons de pes I promeses que trasmuden Les dents Cauen de llet Valents D’allà on ve el vent.
8.
Balança 04:33
Fruit que cau d’un arbre Fent-se enfora de la vida Un crivell delata Dolçor potencial podrida Escopir la pena Per llavors tornar a enviar-la Un tall que supura Desig d’un dolor exacte Sent d’aquí com lladra L’agrura de fel canina Som dins la balança I ja sé cap a on s’inclina.

about

Les afinitats, pilars que fins ara bastien l’obra de Tomeu Mulet (Mallorca, 1987), alma mater de Polseguera, es van acabar d’esfondrar el març del 2018. I és que els esdeveniments ocorreguts des de l’aparició de Sa Mata Escrita (Famèlic / Bubota / Discos Walden, 2017), l’EP de presentació, el single digital Eco/Aiguavés (Famèlic, 2017), i l’aparició de Vida Grisa (Bubota, 2019), el seu primer LP, tenen tots un denominador comú: la pèrdua, que fa que la realitat que creim assentada, defugi de qualsevol tipus de control.
Vida Grisa és una natura morta creada des d’una llaga emocional; l’evocació d’uns records que són bells per se, però que ja no respiren: la joventut que queda enrere i deixa pas a una rutina buida d’emocions (l’autèntica Vida Grisa). La pèrdua de la innocència, a força de presenciar com li cau la màscara (sovint col·locada per un mateix) a l’entorn més proper. Les relacions mogudes per la covardia i l’enveja. La recerca, desesperada, de la pertinença a un cercle. Un camp de terra cremada, on les llums de l’esperança de ser estimat s’allunyen, de manera inevitable, enfonsant-se dins la boira.
La producció és senzilla, fruit de l’angoixa d’haver de crear sense cap ajuda externa, però clarament referencial pel que fa a estètica sonora: Martin Hannett, Kevin Shields, la Minimal Wave i la filosofia “fes-ho tu mateix” dels discos de Preoccupations, The Soft Moon o Ferran Palau es plasmen en el clarobscur d’una habitació de Barcelona, aconseguint un resultat fred, però que vessa humanitat. Líricament, l’imaginari influenciat per poetes com Blai Bonet, Andreu Vidal o Antoni Bauçà (referents establerts de manera permanent des de fa anys) es continua expandint, abandonant el punt fantàstic de referències anteriors.
Després de més de 10 anys fent música per fugir de la solitud (a part del projecte que ens ocupa, Mulet és membre de Beach Beach i la banda que acompanya Sergi Egea, i també ha format part de Der Ventilator i Kana Kapila), Polseguera ha acabat transitant cap al desmantellament de la formació original del grup (que completaven Sergi Egea al baix i Verónica Alonso, de Me and The Bees, a la bateria), forçant aquest a un replantejament conceptual de supervivència pura. Així, Mulet ha passat de liderar una banda a convertir-se en un músic de cambra, de treballar les cançons al local d’assaig a esdevenir un productor de dormitori.
I és que a Vida Grisa, la realitat no es distorsiona: s’escapa de les mans.

credits

released November 15, 2019

Totes les cançons, compostes, produïdes i gravades per Tomeu Mulet a Barcelona i Sa Ràpita el 2018. Mescla de Sergio Pérez. Masterització de Stephen Quinn (Analog Heart, Irlanda). Fotografia de coberta d’Aina Climent. Disseny de coberta i direcció d’art de Tomeu Mulet. Gràcies.

license

all rights reserved

tags

about

Bubota Discos PM, Spain

Música local en llengua indígena.

contact / help

Contact Bubota Discos

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account